Політика конфіденційності

Політика конфіденційності

Благодійної організації «Благодійний фонд «Перемога Україна»

1. Загальні положення

1.1. Благодійна організація «Благодійний фонд «Перемога Україна» (надалі «Фонд», «Ми» у будь-якому відмінку), яка є Володільцем та Розпорядником персональних даних, у розумінні ЗУ «Про захист персональних даних», здійснює благодійну діяльність відповідно до ЗУ «Про благодійну діяльність та благодійні організації» шляхом надання благодійної допомоги за напрямками діяльності визначеними у Статуті Фонду та згідно з Благодійною програмою та Благодійними проєктами, які реалізує Фонд, за рахунок коштів та майна, отриманих від юридичних та фізичних осіб (далі «Благодійники, «Відвідувачі» «Ви» у будь-якому відмінку) у вигляді благодійної пожертви, у тому числі через публічний збір коштів на сайті Фонду https://www.peremoga-ukraine.org/ (далі «Сайт»).

1.2. Коли будь-яка фізична особа відвідує Сайт, Фонд отримує певну інформацію про неї. Ця Політика конфіденційності (далі «Політика») застосовується коли фізична особа:

  • відвідує наш сайт;
  • реєструється на нашому сайті для отримання благодійної допомоги;
  • робить благодійну пожертву;
  • надає Фонду свої особисті дані іншим способом для комунікаційних цілей.

1.3. Ця Політика визначає види інформації та персональних даних, які Фонд отримує від Відвідувачів сайту Фонду, порядок їх збирання, обробки та використання. Інформація та персональні дані збираються, обробляються і використовуються у суворій відповідності до вимог чинного законодавства України.

1.4. Фонд зберігає за собою право вносити зміни до Політики в будь-який час та з будь-якої причини, без додаткового повідомлення Відвідувачів про відповідні зміни.

1.5. Надання/розміщення інформації на Сайті є згодою Відвідувача зі змістом цієї Політики та означає, що Відвідувач надає свій дозвіл на те, що Фонд може збирати, використовувати та розголошувати/розповсюджувати інформацію, що встановлює його особу згідно з цією Політикою. 

Якщо Ви не згодні з умовами цієї Політики, НЕ направляйте Нам будь-яку інформацію та негайно припиніть користування Сайтом.

2. Види інформації, яку може отримувати фонд

2.1. Фонд збирає інформацію яка стосується Відвідувача лише у тому випадку, якщо він добровільно надав відповідну інформацію або чітко висловив згоду на її надання та/або використання. До інформації, яку Фонд збирає, відноситься:

  • Інформація, що дозволяє встановити особу відвідувача: Ми можемо збирати інформацію, що дозволяє встановити Вашу особу (за текстом «Персональні дані»), у випадках коли Ви вирішуєте взаємодіяти з Нами та надаєте відповідну інформацію шляхом зворотного зв’язку чи заповненням окремих контактних, чи реєстраційних форм на Сайті, або іншим чином надаєте цю інформацію через Сайт в тому числі шляхом направлення запитів, здійснення благодійних внесків через Сайт тощо. Персональні дані, окрім іншого, включають інформацію про Ваше ім’я, телефонний номер, адресу проживання, адресу електронної пошти, дані Ваших документів, іншу подібну інформацію.
  • Вторинні (технічні) дані: коли Ви відвідуєте Сайт, певні дані автоматично записуються на сервери Фонду для системного адміністрування, а також для статистичних або резервних цілей за допомогою використання ряду технологій, включаючи, але не обмежуючись, cookies-файли, теги, відстеження IP адреси/відстеження URL та інші інструменти. Записана інформація може містити назву Вашого інтернет-провайдера, в деяких випадках – Вашу IP-адресу, дані про версію програмного забезпечення Вашого браузера, про операційну систему комп’ютера, з якого Ви відвідали Сайт, адреси вебсайтів, які Ви відвідуєте одночасно з нашим Сайтом та, за можливості, Ваші параметри пошуку, що привели Вас на Сайт, мітки дати/часу, кількість кліків, переглянуту рекламу і таке інше. Ви можете заблокувати чи вимкнути cookies-файли на Вашому комп’ютері, що обмежить збирання Вторинних даних, що здійснюється через використання cookies-файлів, але в такому випадку Ви не зможете скористатися певними функціональними властивостями Сайту і Ваш користувацький досвід може зазнати негативних змін.
  • Ми можемо також використовувати інші послуги відстеження (програми третіх сторін), такі як Google Analytics, для того, щоб зрозуміти та дослідити умови використання Вами нашого Сайту. Будь ласка, майте на увазі, що в Google Analytics інформація, надіслана Вашою програмою перегляду як частина запиту вебсторінки, включаючи cookies-файли та Вашу IP адресу, збирається. У цьому випадку, Google також отримує цю інформацію, та її використання регулюється політикою конфіденційності Google та/або оператором програмного забезпечення Google Analytics; Ми не є стороною Ваших відносин з третіми особами, такими як оператори Google Analytics тощо.
  • Платіжна інформація: Ми прямо не збираємо інформацію про Ваші платіжні засоби, такі як банківські картки тощо. У разі якщо Ви бажаєте здійснити благодійний внесок через Сайт, Ви будете перенаправленні на вебсайт третьої особи – платіжного оператора, через який можна здійснити такий платіж, Ваші платіжні дані будуть надані не Фонду, а оператору такого платіжного оператора. Будь ласка, зверніть увагу на те, що Ваші дані будуть оброблюватись такою третьою особою відповідно до її політики конфіденційності або іншого договору, укладеного з Вами. Ми не є стороною Ваших відносин з третіми особами, такими як оператори платіжних систем тощо.
  • Персональні дані дітей: Ми не бажаємо збирати інформацію про відвідувачів, які не досягли віку 18 років. Якщо батьки або інші законні представники дитини виявлять, що дитина надала певну інформацію Сайту, і вважатимуть, що такі дані мають бути знищені, за їх зверненням Ми вживатимемо заходів, щоб видалити таку інформацію. 

 

3. Використання інформації яку ми отримуємо

3.1. Ваші Персональні дані та інша надана Вами інформація використовується тільки з тією метою, з якою Ви надаєте їх Нам.

3.2. Ми використовуватимемо інформацію, надану Вами, з метою підтримки та організації зворотного зв’язку з Вами, для направлення Вам кореспонденції, повідомлень, інформації, для ведення Наших баз даних, в тому числі, бази контактів, відвідувачів, благодійників тощо, для здійснення статистичних, соціологічних та інших досліджень, для формування договорів та інших документів, які є необхідними для оформлення Наших з Вами відносин, формування звітів, передбачених чинним законодавством, а також для запобігання порушенням конфіденційності, правових норм або умов договорів.

3.3. Ми не продаємо інформацію третім особам.

3.4. Будь-яка інформація отримана від Відвідувачів може бути передана третім особам тільки у випадках передбачених чинним законодавством України.

 

4. Безпека даних

4.1. Фонд зобов’язується дбайливо зберігати надану Вами інформацію та дані безпечно, а також вживати усіх запобіжних заходів для захисту інформації від втрати, неправильного використання або неправомірного внесення змін. Однак, жоден метод передачі інформації через мережу Інтернет чи мобільні засоби зв’язку, чи метод електронного зберігання не є безпечним на 100%. Відповідно, всупереч Нашим зусиллям, Ми не можемо гарантувати чи забезпечити безпеку будь-якої інформації, яку Ви Нам передаєте, за допомогою Нашого Сайту.

4.2. Ви підтверджуєте, що розумієте описані вище ризики, зокрема, те, що надана Вами інформація може бути втрачена або отримана третіми особами, та особисто і самостійно нестимете всі ризики, пов’язані з цим.

 

5. Поширення інформації, яку ми отримуємо третім особам

5.1.Ми можемо передавати надану Вами інформацію третім особам виключно в мірі, об’єктивно необхідній для досягнення мети, описаної вище, чи для того, щоб захистити безпеку чи цілісність нашого Сайту, для застосування запобіжних заходів проти притягнення до відповідальності чи для сприяння судовим процесам або запитам інших державних органів; чи у випадках, коли, на Наш погляд, необхідно надати таку інформацію задля запобігання завдання фізичної шкоди чи фінансових збитків, чи у зв’язку з розслідуванням стосовно підозрілої чи фактичної незаконної діяльності.

 

6. Ваші запити щодо обробки даних

6.1. Фонд підтверджує, що ви маєте право доступу до своїх персональних даних, і керується вашими запитами, у випадках, коли це необхідно. Ви маєте наступні права:

  • Ви можете подати запит на доступ, виправлення, оновлення або видалення ваших персональних даних, зібраних під час використання Сайту.
  • Ви можете запитувати додаткову інформацію стосовно цілей обробки  ваших персональних даних; типів персональних даних, які обробляються; місць першочергового збору персональних даних; суб’єктів, яким Фонд надає доступ до персональних даних; та строку зберігання Фондом персональних даних.
  • Ви можете заперечити проти обробки ваших персональних даних, вимагати від Фонду обмеження обробки ваших персональних даних або вимагати перенесення своїх персональних даних.
  • У випадках, коли Фонд збирає та обробляє ваші персональні дані на підставі вашої поінформованої згоди, ви можете в будь-який час відкликати свою згоду. Однак, відкликання вашої згоди не вплине на законність будь-якої обробки персональних даних, що здійснювалась Фондом до вашого відкликання згоди, а також не вплине на обробку ваших персональних даних, яка здійснюється на підставі інших ніж поінформована згода законних підстав обробки персональних даних.
  • На ваш запит і якщо це технічно можливо і на це є правові підстави, Фонд надасть вам копію ваших персональних даних або передасть їх безпосередньо іншому розпоряднику (володільцю). Ви маєте право подати скаргу щодо збору та використання ваших персональних даних до наглядового органу захисту персональних даних. 
  • Для того, щоб надіслати запит, надішліть електронний лист до Фонду на адресу  dp.peremoga@gmail.com із написом «Запит щодо персональних даних» в темі листа та надайте Фонду повну інформацію щодо вашого запиту, включаючи вашу контактну інформацію та будь-які інші деталі, які ви вважаєте релевантними. У запиті зазначаються:

1) прізвище, ім’я та по батькові, місце проживання (місце перебування) і реквізити документа, що посвідчує фізичну особу, яка подає запит (для фізичної особи – заявника);

2) прізвище, ім’я та по батькові, а також інші відомості, що дають змогу ідентифікувати фізичну особу, стосовно якої робиться запит;

3) відомості про базу персональних даних, стосовно якої подається запит, чи відомості про володільця, чи розпорядника персональних даних;

4) перелік персональних даних, що запитуються;

5) мета та/або правові підстави для запиту.

  • Фонд надасть відповідь на запит на доступ протягом 30 днів з моменту отримання такого запиту щодо персональних даних, які зберігає Фонд, або якщо Фонд не має можливості надати такі дані у визначений строк – Фонд повідомить вас про це і пояснить причину затримки.
  • Ви можете бути наділені й іншими правами, передбаченими чинним законодавством.

Вимога перевірки особи: Фонд відповідно до законодавства зобов’язаний перевірити, що будь-який поданий запит був надісланий особою із законним правом доступу до даних. Тому, перед наданням будь-якої інформації відповідно до запиту суб’єкта персональних даних на доступ до таких даних Фонд може попросити вас надати додаткову інформацію, яка може  підтвердити вашу особу та юридичні повноваження.

7. Питання конфіденційності

7.1 Ви маєте право повідомити про скарги, пов’язані з конфіденційністю, до національного наглядового органу із захисту персональних даних. В Україні це Уповноважений Верховної Ради з прав людини, із яким можна зв’язатись через адресу електронної пошти hotline@ombudsman.gov.ua. Якщо у вас виникли запитання щодо цієї Політики або якщо ви отримали будь-який небажаний електронний лист, надісланий Фондом або начебто надісланий від Фонду, будь ласка, зв’яжіться з Фондом безпосередньо за адресою електронної пошти dp.peremoga@gmail.com.